Opties Kopen

Leer over opties kopen en rendement behalen door midddel van optie handel.

Risico Opties Kopen

Risico opties kopenHet beleggen in opties kan helaas bij onkundig handelen grote risico’s met zich meebrengen. Tegelijkertijd bieden opties ook veel mogelijkheden. Indien u voor opties kopen gaat dan kan het rendement na een koers stijging vele malen groter zijn dan wanneer u belegde in aandelen. Het risico opties kopen is zeker niet iets waar u licht over moet gaan. Het is een onderdeel van de basis principes en daarom echt iets wat u zeer goed moet bestuderen voordat u zelf gaat handelen in opties.

Optie is een contract

De vraag wat zijn opties is eerder op deze website al aan u voorgesteld. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij eenvoudig. Een optie is namelijk een contract. Een contract vindt plaats tussen twee partijen waarvan de ene iets aan de andere wil verkopen. Bij risico opties kopen gaat het om het verhandelen van het risico concept. Dit is dus echt diep ingebouwd in de beleggings wereld. Iedereen heeft wel eens gehoord van het feit dat aandelen flink kunnen crashen. Dit wil zeggen dat er een enorme koers daling heeft plaats gevonden. Het is nu eenmaal zo dat de koers van aandelen beweeglijk is en tegelijkertijd redelijk onvoorspelbaar. Dit leidt natuurlijk tot risico opties kopen omdat u nooit precies weet waar u aan toe zult zijn. Het is echter mogelijk om uzelf in te dekken tegen bepaalde risico’s bij het opties kopen en daar zult u hieronder meer over lezen.

Indekken tegen risico’s

Eigenlijk is het indekken tegen risico opties kopen best goed te vergelijken met het verzekeren van uw huis tegen inbraak. Door het betalen van een premie bent u beschermd tegen diefstal, voor zo lang de verzekering afgesloten is. Bij aandelen en opties gaat het niet om een verzekering maar om een optie nemen. Het voordeel van u in te dekken en risico opties kopen is dat u hierdoor niet plotseling zeer veel geld zal verliezen. De mogelijkheid dat u alles kwijt bent en daarbij ook uw premie is natuurlijk te allen tijden aanwezig. Het is daarom zeker aan te raden om zeer goed voorbereid te zijn voordat u gaat beginnen met beleggen. Het vergaren van kennis is daar een hoofd onderdeel van, maar ook het opdoen van ervaring door te oefenen op speciale online platforms waar u geen echt geld hoeft in te zetten is een uitstekende manier om u voor te bereiden op de risico opties kopen.

Onderliggende waarde

Natuurlijk is de prijs van een optie eigenlijk afgeleid van iets anders. Dit andere wordt ook wel de onderliggende waarde genoemd. Hier komt ook het begrip risico opties kopen weer om de hoek kijken, aangezien de onderliggende waarde op allerlei manieren kan reageren op gebeurtenissen waar u geen controle over heeft. Dit vergroot uw risico nogmaals. Daarnaast is het zo dat net zoals bij de verzekering van uw huis die maar voor een jaar afgesloten wordt, een optie ook een levensduur heeft. Dit is variabel en kan dus binnen een dag zijn, maar ook pas binnen drie jaar. Opties geven dus vele mogelijkheden, zelfs veel meer dan aandelen. Dit maakt het beleggen in opties zeer enerverend en interessant. De onvoorspelbaarheid zal voor sommigen absoluut verschrikkelijk zijn, terwijl het voor beleggers in hart en nieren juist een gezonde dosis adrenaline zal opwekken. Met opties kun je zoveel creëren en precies afstemmen op de behoefte, zodat het risico opties kopen vergroot, verkleint of geneutraliseerd kan worden.

Call optie, Put optie

Een call optie is zoals reeds gezegd niet hetzelfde als een put optie, omdat de kenmerken anders zijn. Een call optie wil zeggen dat de koper het recht heeft om voor een bepaalde prijs te kopen terwijl de verkoper het recht heeft om op een bepaalde prijs te verkopen. Een put optie aan de andere kant geeft de koper juist het recht om te verkopen tegen een bepaald bedrag terwijl het de verkoper een plicht geeft om te kopen tegen deze bepaalde prijs. Het zal u opvallen dat de woorden rechten en plichten veelvuldig gebruikt worden bij de definities van call en put optie. In het kort samengevat hebben kopers van opties dus rechten terwijl verkopers plichten hebben.

Extra zekerheid

Dit is een onderwerp waar veel over te zeggen valt, maar in het kader van risico opties kopen gaan wij het kort houden. Het is als koper van een optie geen verplichting om bepaalde rechten uit te oefenen. Dit geeft als het ware een extra zekerheid en vermindert duidelijk het risico dat risico opties kopen altijd wel inhoudt.

Hefboom effect en volatiliteit

Er zijn twee bekende manieren waarop er door optie handelaren gehandeld wordt in opties. Allereerst is het hefboom effect een zeer bekende strategie waarbij ingespeeld wordt op verwachte veranderingen in de prijzen van aandelen. Daarnaast wordt er ook gehandeld met volatiliteit. Dit wil zeggen dat er naar risico en tijd gekeken wordt. In beide gevallen is het zo dat voor sommige beleggers het moeilijk blijkt te zijn om opties te kiezen. Er zijn namelijk zoveel opties beschikbaar dat door de bomen het bos niet al te goed zichtbaar meer is. De methode die u heeft gekozen hangt vooral af van hoeveel risico opties kopen u wil lopen.

Ups en downs bij opties

Zoals u vast wel begrijpt is de weg naar het worden van een succesvolle handelaar geen weg over rozen. Het zullen ups en zeker ook de nodige downs zijn die u uiteindelijk wijzer maken dan voorheen. Zoals reeds gezegd is het vooral ervaring en theoretische kennis wat u nodig heeft om succesvol te kunnen handelen in opties. Alleen op deze manier weet u bijvoorbeeld wat zijn index opties. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het beleggen in aandelen. In beide gevallen volstaat het niet om een klein beetje achtergrond informatie te lezen en er dan aan te beginnen. Het is uiterst belangrijk om zeer goed voorbereid te zijn omdat dit de enige mogelijkheid is om uw risico op geld verlies te verminderen. Voor potentiele amateur beleggers is de stap daarom erg groot om van interesse naar daadwerkelijk beleggen te gaan. Het is niet zo dat u vrij snel aan de slag kunt. Dat kan natuurlijk wel, maar dan gaat u wel heel erg grote risico’s aan. De beste manier is nog altijd om veel te leren van collega beleggers, genoeg research verrichten, en ervaring op doen in online simulatie fora.

Opties Kopen © 2016 Frontier Theme