Opties Kopen

Leer over opties kopen en rendement behalen door midddel van optie handel.

Wat Zijn Aandeel Opties

Wat zijn aandeel optiesDe afgelopen jaren hebben aandeel opties sterk aan populariteit gewonnen. Wat zijn aandeel opties precies? Aandeel opties geven een werknemer het recht om op een bepaald moment in de toekomst, meestal na vier of vijf jaar, een pakket aandelen te kopen (call opties) of te verkopen (put opties) tegen de zelfde koers als bij de uitgifte van de opties. de beurs bepaalt op welke aandelen zij opties lanceert. Het is meestal een onderneming die aandelenopties geeft aan haar eigen werknemers. Dit geeft hen de mogelijkheid om op een aantal van de aandelen in te schrijven tegen een vooraf afgesproken koers. Uiteindelijk kan de werknemer ‘de optie lichten’ na dat de termijn is afgelopen.

Aandeel opties als motivatie en aanvulling op salaris

Wat zijn aandeel opties voordelen precies? Indien het aandeel in waarde gestegen is dan zal de werknemer een goede zaak doen en winst maken. De winst is het verschil tussen de uitoefen prijs en de koers van het aandeel. Eigenlijk moet het op deze manier opties kopen gezien worden als een aanvulling op het salaris en meer nog als een motivatie. Aangezien u als werknemer op deze manier profiteert van de winst, zou dat uw motivatie moeten laten toenemen. Hoe meer de beurs koers zal stijgen, hoe meer er dus voor de employees te verdienen valt. Daarnaast mogen aandeel opties ook gezien worden als een bonus. Voor startende onderneming kan het ook een manier zijn om nieuw talent aan te trekken.

Geld verliezen

Wat zijn aandeel opties nadelen precies? Als het aandeel in waarde gedaald is dan kan de werknemer beter wachten met het lichten van de optie en hopen dat de koers toch nog zal stijgen. Helaas komt het vaak genoeg voor dat aandeel opties op de uitoefen datum geen waarde meer blijken te hebben. De onderneming hoeft niet eens enorme verliezen te lijden om dit te laten gebeuren. Zo gauw de koers niet echt de goede richting op blijft gaan, zal het ook op de aandeel opties niet zo’n goede invloed hebben. Wat zijn aandeel opties nut dan zult u zich misschien afvragen. Het is namelijk zo dat men al direct na zestig dagen belast wordt op aandeel opties, terwijl niet eens zeker is of er uiteindelijk een winst gemaakt zal worden. Het is dus ook een financieel risico voor de werknemer zelf. In risico opties kopen leest u alles over de risico’s die bij het beleggen komen kijken. Dit specifieke risico is daar nog niet vernoemd, maar dat komt omdat het alleen in het geval van aandeel opties komt kijken. Wat zijn aandeel opties dan toch voordelig? Als er wel een winst gemaakt wordt, dus wanneer de uitoefen prijs lager uitvalt dan de koers van het aandeel) dan wordt de winst bij de herverkoop van de aandelen niet belast. Uiteindelijk werd er ook door de fiscus besloten dat als men meer dan zestig dagen na het krijgen van de opties schriftelijk laten weten dat deze aanvaard zijn, dan hoeft de belasting pas betaald te worden na het lichten van de optie. Dit betekent dat u niet uw geld al aan de belasting kwijt bent binnen zestig dagen. Een klein voordeel op een zowel interessant als enigszins gevaarlijk initiatief.

Profiteren van opties

Als uw werkgever u vraagt wat zijn opties, dan kan het zijn dat deze geïnteresseerd is om u deze te gaan toekennen. Of dit een vergiftigd cadeau is zal de toekomst moeten uitwijzen, maar er bestaat wel degelijk een grote kans dat u flink gaat kunnen profiteren van de goede resultaten van het bedrijf waar u voor werkt. Alle inspanning is dan zeker niet alleen voor de portemonnee van de CEO geweest, maar voor alle werknemers van het bedrijf die aandeel opties hebben gekregen. De vraag wat zijn aandeel opties is niet heel gemakkelijk te beantwoorden, maar met de informatie in dit artikel weet u in ieder geval de basis aspecten van dit economische fenomeen.

Opties als bonus of andere maatregel

Als u zich als werknemer afvraagt, wat zijn aandeel opties, op het moment dat u deze toegewezen krijgt van uw werkgever, misschien als bonus of als andere maatregel, dan hoopt u natuurlijk vooral dat het iets positiefs zal betekenen voor u. Helaas kan niemand u dit vooraf garanderen en verzekeren. Indien de koers van de aandelen omhoog gaat na verloop van tijd, dan is het als werknemer een goede zaak om aandeel opties te hebben. Deze wat zijn aandeel opties kunt u dan tijdens de uitoefen periode voor een goede prijs aankopen, namelijk de prijs die zij hadden op het moment dat u ze gekregen heeft, en ze direct verkopen tegen de gestegen beurs koers. Een andere mogelijkheid is om de aandeel opties te houden en te hopen dat de koers nog verder blijft stijgen. Hier zitten natuurlijk wel risico’s aan, omdat u niet zeker weet of de koers daadwerkelijk zal stijgen of dat deze misschien zal dalen, waarna u een verlies zal moeten lijden. De winst die u al dan niet maakt kan berekend worden door de verkoop prijs af te trekken van het bedrag waarvoor ingetekend werd op de optie op het moment dat deze verkregen werd. Het risico dat de aandeel opties waardeloos blijken te zijn is er natuurlijk ook. Als de aandelen van het bedrijf niet blijven stijgen in waarde dan worden de opties waardeloos. Een extra nadeel van deze wat zijn aandeel opties is dan dat u er wel al belasting voor heeft moeten betalen.

Jaren wachten op winst aandelen

Het is zeker niet leuk dat wat een cadeautje van uw werkgever moest zijn, vaak kan betekenen dat u zelf extra kosten gaat maken. Denk maar aan het risico bij een koers daling en het te betalen belasting bedrag terwijl u nog niet eens weet of u winst zal maken met de verkregen aandelen. Soms moet u echt letterlijk jaren wachten om geld op te kunnen strijken. Als de optie winst zou opleveren, dan wordt deze niet belast en de optie wordt door de fiscus ook niet als loon beschouwd, wat betekent dat er geen sociale zekerheid bijdragen over betaald moeten worden. Dus wat zijn aandeel opties en hoe koop je opties, het grootste voordeel bestaat in geval van winst en alleen dan zal u portemonnee er blij mee kunnen worden. De belasting die de fiscus u aanrekent is namelijk maar liefst vijftien procent verwachte winst op de aandelen, of dit nu werkelijk het geval is of niet. Zijn de aandelen namelijk minder dan vijftien procent gestegen, dan blijkt u belasting te betalen op een winst die u helaas niet eens zal behalen.

Opties Kopen © 2016 Frontier Theme